REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brownie s kávovou pusinkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vláčné těsto brownie s nazlátlou pusinkou z bílků a dalších ingrediencí, přelité likérem.


Ingredience:
250 gmásla
200 gtmavé čokolády
200 ghladké mouky
175 gtmavého třtinového cukru
150 gcukru krupice
2 lžícekakaa holandského typu
1 lžícekávového likéru
4 ksvajec
máslo na vymazání
Na kávovou pusinku:
220 gcukru krupice
2 lžícebílého vinného octa
1 lžícekukuřičného škrobu
1 lžičkakávového likéru + navíc k podávání
4 ksbílků

Postup:

1. Do rendlíku nalámeme tmavou čokoládu, přidáme změklé máslo, na malém plameni necháme rozpustit, vymícháme do hladkého krému a necháme mírně zchladnout
2. Pak ke směsi vmícháme krupicový cukr, třtinový cukr, rozklepnutá vejce i prosátou hladkou mouku s kakaem a kávový likér 3. Těsto přelijeme do lehce vymazané obdélníkové formy s odnímatelným dnem o rozměrech asi 11 x 34 cm a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 25-30 minut a necháme ve formě zchladnout
4. Uděláme pusinku; bílky vyšleháme do tuha, přisypeme krupicový cukr a šleháme do lesklého a tuhého sněhu, pak přidáme kukuřičný škrob, vinný ocet, kávový likér a vše zlehka promícháme
5. Směs navršíme na těsto, minutu grilujeme na rozpáleném grilu do zezlátnutí a podáváme přelité kávovým likérem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy