REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokolicový salát III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chvíli povařené růžičky kapusty, zprudka ochlazené, promíchané s pokrájenou paprikou a šunkou, servírované přelité octovou zálivkou.


Ingredience:
3 ksvejce uvařeného na tvrdo
1 ksbrokolice
1 ksčervené masité papriky
1 ksžluté masité papriky
200 gšunky
Na zálivku:
4 lžíceolivového oleje
3 lžícevinného nebo jablečného octa
1 lžičkapikantní hořčice
pažitka
pepř
sůl

Postup:

1. Brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky a 5 minut ji povaříme v mírně osolené vodě, pak ji ihned přelijeme studenou vodou
2. Dopředu uvařená vejce nakrájíme na kolečka, papriky zbavené jadřinců nakrájíme na proužky, také šunky pokrájíme
3. V míse lehce promícháme okapané růžičky brokolice s vajíčkem, paprikou a šunkou
4. Salát přelijeme zálivkou a necháme v lednici chvíli odpočinout.

Příprava zálivky:
Smícháme všechny ingredience na zálivku, osolíme ji a okořeníme pepřem dle chuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy