REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brokátová vejce (Nišiki tamago)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto vaječné jídlo se v Japonsku podává jako moučník nebo zákusek k čaji.


Ingredience:
10 ksnatvrdo vařených vajec
15 lžičekcukru
1/8 lžičkysoli
voda
alobal

Postup:

1. Vejce vaříme 12 až 13 minut natvrdo, rozdělíme je na žloutky a bílky a každé zvlášť prolisujeme
2. Bílky rozetřeme s 6 lžičkami cukru a 1/
8 lžičky soli, žloutky s 9 lžičkami cukru
3. Z alobalu si připravíme formu, nejlépe čtvercovou, do které nejdříve dáme hmotu z bílků, umačkáme a navrch rozetřeme hmotu ze žloutků
4. Formu vložíme do pařáku a necháme v páře 8 až 10 minut, po vychladnutí krájíme na čtverce.

Doporučení:

Místo pařáku můžeme použít plech a vajíčka zapékat 10 minut v mírně vyhřáté troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy