Bílkové řezy s jahodami. Recept z Japonska.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
100 g | jahod (můžeme použít |
i jiné ovoce) | |
80 g | moučkového cukru |
20 g | želatiny |
3 ks | bílky |
350 ml | vody |
Postup:
1. Želatinu vložíme do 350 ml studené vody a necháme ji přibližně 15 minut bobtnat, potom ji ve vodní lázni nahřejeme na teplotu 70-80 °C a necháme vychladnout na pokojovou teplotu
2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, po lžících přisypeme moučkový cukr a ještě krátce vyšleháme, vychladlou želatinu přímýcháme do sněhu
3. Jahody omyjeme a nakrájíme podle velikosti na půlky nebo na čtvrtky
4. Do formy nalijeme sníh s želatinou a necháme trochu ztuhnout, pak na ni rozdělíme nakrájené jahody a počkáme, až se částečně ponoří
5. Formu dáme do ledničky a necháme přes noc ztuhnout
6. Želé vyklopíme z formy, nakrájíme na širší plátky a při podávání ozdobíme ještě kousky čerstvých jahod.