REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brik Dannouni

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept z Tuniska na těstovinové šátečky plněné pikantní masovou směsí z jehněčího masa a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 8 kousků:
1 balenítěsta malsouka nebo phyllo (můžeme nahradit listovým těstem)
olej na smažení
vejce na potření okrajů těsta
Na masovou náplň:
300 gmletého jehněčího masa
150 gsýra feta
8 ksvajec
2 kscibule
2 ksstroužky česneku
1 kschilli papričky
4 lžícečerstvého nasekaného koriandru
4 lžícemásla
1/2 lžičkysoli
špetka mletého černého pepře

Postup:

1. Na rozpuštěném másle orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, chilli papričku zbavenou jadřince, nasekaný koriandr a maso
2. Ochutíme solí, pepřem a zprudka, za stálého míchání, restujeme dalších 10 minut, pak směs necháme vychladnout
3. Prochladlou směs promícháme s nastrouhaným nebo rodrobeným sýrem
4. Tenký list těsta rozdělíme na 8 čtverců, na každý poklademe kopeček masové směsi, uděláme do něj důlek a rozklepneme vejce, okraje potřeme vejcem (jedno si rozšleháme v hrníčku), těsto přeložíme do tvaru trojúhelníku a okraje dobře přitiskneme
5. Stejný postup opakujeme u dalších 7 šátečků
6. V pánvi, s dostatečným množstvím rozpáleného oleje, připravené šátečky osmažíme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy