Recept z Tuniska na těstovinové šátečky plněné pikantní masovou směsí z jehněčího masa a dalších ingrediencí.
Ingredience:
Rozpis na 8 kousků: | |
1 balení | těsta malsouka nebo phyllo (můžeme nahradit listovým těstem) |
olej na smažení | |
vejce na potření okrajů těsta | |
Na masovou náplň: | |
300 g | mletého jehněčího masa |
150 g | sýra feta |
8 ks | vajec |
2 ks | cibule |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | chilli papričky |
4 lžíce | čerstvého nasekaného koriandru |
4 lžíce | másla |
1/2 lžičky | soli |
špetka mletého černého pepře |
Postup:
1. Na rozpuštěném másle orestujeme na jemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, chilli papričku zbavenou jadřince, nasekaný koriandr a maso
2. Ochutíme solí, pepřem a zprudka, za stálého míchání, restujeme dalších 10 minut, pak směs necháme vychladnout
3. Prochladlou směs promícháme s nastrouhaným nebo rodrobeným sýrem
4. Tenký list těsta rozdělíme na 8 čtverců, na každý poklademe kopeček masové směsi, uděláme do něj důlek a rozklepneme vejce, okraje potřeme vejcem (jedno si rozšleháme v hrníčku), těsto přeložíme do tvaru trojúhelníku a okraje dobře přitiskneme
5. Stejný postup opakujeme u dalších 7 šátečků
6. V pánvi, s dostatečným množstvím rozpáleného oleje, připravené šátečky osmažíme dozlatova.