REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory s bylinkovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory uvařené ve slupce, podávané s bylinkovou omáčkou a vařenými vejci.


Ingredience:
600 gmenších brambor
200 gsmetanového taveného sýra
500 mlmléka
1 lžícepolohrubé mouky
1 lžícemásla
1 lžíce nasekané petrželky
1 lžícenasekané bazalky
4 ksvajec uvařených natvrdo
2 kssnítků čerstvého tymiánu
mletý bílý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Brambory ve slupce uvaříme ve vroucí vodě doměkka, scedíme je, necháme okapat a uložíme je na teplé místo
2. V menším hrnci ohřejeme mléko, rozpustíme v něm tavený sýr, přivedeme k varu, zahustíme polohrubou moukou a za stálého míchání chvíli povaříme
3. Nakonec do omáčky vmícháme na drobno nasekanou petrželku, bazalku i tymián, podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme máslem
4. Podáváme s brambory ve slupce nakrájenými na menší kousky, vařenými vejci a připravenou bylinkovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy