REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový závin s uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept ze staré kuchařky z roku 1985 na bramborový závin plněný uzeným, připravený zabalený do ubrousku a uvařený ve vodě, servírovaný se špenátem nebo dušeným zelím.


Ingredience:
1 kgbrambor, den předem uvařených
400 guzeného masa
300 ghrubé mouky
100 gstrouhanky
50 gkrupice
2 kscibule
2 ksvejce
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory uvařené z minulého dne oloupeme, nastrouháme, přidáme mouku, krupici, vejce, sůl a vypracujeme v těsto
2. Těsto rozválíme na plát 1 cm silný, posypeme strouhankou a poklademe jemně nasekaným vařeným masem
3. Závin zavineme a zatočíme do ubrousku a ovážeme provázkem, závin buď svážeme konci k  sobě do kruhu a vaříme v hrnci, nebo vaříme po délce v hlubokém pekáči (závin musí být ve vodě úplně ponořený!), při vaření musíme s ním několikrát pohnout, aby se ubrousek nepřilepil ke dnu a nepřipálil
4. Závin je uvařený za 30-40 minut, pa ho vytáhneme z vody, přendáme na prkénko, rozbalíme a nakrájíme na plátky
5. Uvařený závin podáváme teplý, posypaný na sádle osmaženou cibulkou a jako přílohu servírujeme špenát nebo dušené červené zelí.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy