REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brambory na majoránce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kolečka nakrájené, s kořením povařené nové brambory, ochucené masoxem a nakonec zahuštěné jíškou.


Ingredience:
8 ksvětších nových brambor
6 kszrnek pepře
1 ksbobkového listu
1 ksvětšího stroužku česneku
1/2 kskostky masoxu
1 lžičkamajoránky
1/2 lvody
zelená petrželka
sůl
Na jíšku:
1 lžícemásla
1 lžícehladké mouky

Postup:

1. Nové brambory oškrábeme, vypereme a nakrájíme na kolečka
2. Vaříme je v osolené vodě doměkka spolu s utřeným česnekem, bobkovým listem, majoránkou a pepřem
3. Uvařené brambory zahustíme jíškou, okořeníme masoxem
4. Ještě chvíli povaříme a nakonec brambory zasypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy