REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový salát s koprem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tento salát podáváme jako přílohu k pečeným nebo grilovaným masům, drůbeži, či rybám. Chutný je i samotný jako svačina, či lehká večeře.


Ingredience:
500 gbrambor
150 gsterilovaného hrášku
2 ksčervené cibule
3 lžícevinného octa
2 lžícenasekaného kopru
2 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:
  1. Brambory uvaříme ve slupce, slijeme vodu, necháme vychladnout
  2. Prochladlé brambory oloupeme, podélně přepůlíme, nakrájíme na plátky
  3. Cibuli nakrájíme na proužky, přidáme k bramborům i s hráškem a koprem, promícháme
  4. Zakápneme vinným octem, olejem, dochutíme solí, pepřem, necháme 1 hodinu rozležet
  5. Salát podáváme jako přílohu, nějčastěji k pečeným nebo grilovaným masům.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy