REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramboroví vrabčáci s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané brambory smíchané s hrubou moukou, uvařené ve tvaru nudlí silných jako malíček, servírované s tvarohem a vyškvařenou slaninou.


Ingredience:
400 ghrubé mouky
120 ganglické slaniny
4 ksvětší syrové brambory
1 kskostky měkkého tvarohu
sůl

Postup:

1. V hrnci vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, škvarky vytáhneme, hrnec ponecháme i s tukem na další použití
2. Oškrábané brambory opláchneme, necháme důkladně okapat, pak je nastrouháme, necháme chvíli stát
3. Polovinu vody z brambor slijeme, brambory osolíme, zasypeme moukou z které vypracujeme těsto husté jako na noky
4. Uchopíme zvlhčené prkénko s rukojetí, těsto na něm rozložíme do výše prstu a nožem, který budeme stále namáčet do vody, odsekáváme nudle silné jako malíček
5. Nudle vkládáme přímo do vařící vody, kde vrabčáci nabudou, ihned je nadzvedneme ode dna a vaříme za občasného nadzvedávání 5-7 minut
6. Cedníkem uvařené nudle vytáhneme, necháme důkladně okapat a vložíme je do hrnce po vyškvařené slanině, protáhneme je v tuku, aby se nelepily
7. Vrabčáky rovnáme na na talíře, posypeme rozmačkaným tvarohem, který navrchu osolíme a ozdobíme škvarky.

Doporučení:

Kdo nemá rád tvaroh, může noky posypat osmaženou strouhankou a teprve potom ozdobit škvarky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy