Guláš připravený na cibulovém základě z brambor, hub a koření, při servírování posypaný naťovou cibulkou.
Ingredience:
800 g | brambor |
250 g | čerstvých hub (hříbků, lišek nebo žampionů) |
50 g | sádla |
7 dl | vývaru |
2 ks | cibule |
1 lžíce | hladké mouky + voda |
2 lžíce | nakrájené naťové cibulky |
mletý pepř | |
kmín | |
sůl |
Postup:
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a očištěné houby nakrájíme na plátky.
- Na rozehřátém sádle zpěníme oloupané, nadrobno nakrájené cibule, na ni vložíme nakrájené brambory i houby, opepříme, okmínujeme, zalijeme horkým vývarem a vaříme téměř doměkka.
- Hladkou mouku rozšleháme v 1 dl studené vody, vlijeme ji ke konci vaření do guláše a za stálého míchání vaříme asi 8 minut, pak podle chuti dosolíme.
- Každou porci posypeme nadrobno nakrájenou naťovou cibulkou a podáváme s chlebem nebo pečivem.