REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborový guláš s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš připravený na cibulovém základě z brambor, hub a koření, při servírování posypaný naťovou cibulkou.


Ingredience:
800 gbrambor
250 gčerstvých hub (hříbků, lišek nebo žampionů)
50 gsádla
7 dlvývaru
2 kscibule
1 lžícehladké mouky + voda
2 lžícenakrájené naťové cibulky
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a očištěné houby nakrájíme na plátky
2. Na rozehřátém sádle zpěníme oloupané, na drobno nakrájené cibule, na ni vložíme nakrájené brambory i houby, opepříme, okmínujeme, zalijeme horkým vývarem a vaříme téměř doměkka
3. Hladkou mouku rozšleháme v 1 dl studené vody, vlijeme ji ke konci vaření do guláše a za stálého míchání vaříme asi 8 minut, pak podle chuti dosolíme
4. Každou porci posypeme na drobno nakrájenou naťovou cibulkou a podáváme s chlebem nebo pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy