REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové taštičky plněné ovocnou náplní s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept na bramborové taštičky, tentokráte naplněné ovocnou náplní z broskvového džusu a meruněk, servírované s vanilkovým tvarohem, ozdobené dle vaší fantazie, drobným ovocem, drcenými ořechy, lístky máty ….


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
Bramborové těsto:
1 kgvařených brambor ve slupce
300 ghrubé mouky
3 ksvejce
1/2 lžícebramborového škrobu
špetka soli
Ovocná náplň:
220 gBroskvový džem Relax 100 % z ovoce
10 kspolo sušené meruňky
Vanilkový tvaroh:
250 gplnotučného tvarohu
5 lžicmedu
3 ksvanilkové lusky

Postup:

1. Předem vařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle.
2. Nastrouhané brambory vložíme do misky, zaprášíme bramborovým škrobem a hrubou moukou.
3. Do bramborového základu vyklepneme celá vejce a lehce osolíme.
4. Bramborový základ důkladně vypracujeme v tužší těsto, které vyválíme na předem pomoučněném stole. Skleničkou nebo vykrajovátkem vyřízneme jednotlivé kolečka, která plníme předem připravenou meruňkovou směsí.
5. Naplněná bramborová kolečka potřeme z jedné strany rozšlehaným vajíčkem, překlopíme a vidličkou utáhneme, aby nám meruňková náplň nevytékala.
6. Připravené taštičky vaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut. Poté taštičky vyjmeme, promastíme rozpuštěným máslem a ihned servírujeme. Taštičky servírujeme s vanilkovým tvarohem. Pokrm můžeme dozdobit nakrájenými meruňkami a strouhaným perníkem, nebo například drobným ovocem a mákem, lístky máty, ořechy …..

Ovocná náplň postup:

Broskvový džem Relax 100 % z ovoce vložíme do mísy a postupně vmícháme předem nakrájené meruňky. Lehce promícháme v hustější náplň, kterou plníme jednotlivé taštičky.

Vanilkový tvaroh postup:

1. Plnotučný tvaroh promícháme s medem.
2. Vanilkové lusky rozkrojíme na půl. Nožem vyškrábneme střed vanilkového lusku a přimícháme do tvarohového základu.

Doporučení:

Když vaříme brambory na bramborové těsto, vždy dbáme na to, aby brambory byly vařené do poloměkka. Poté nám těsto nebude tolik řídnout.

Poznámka:

Autor receptu: Zdeněk Křížek, který v současné době působí jako Executive Culinary Chef pro OREA HOTELS & RESORTS.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Apfelkiechl a štrúdl aneb Když přichází jablečný čas

Jablko patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější ovoce u nás, a v některých končinách už nastává jeho sklizeň. V českých kuchyních se velmi často objevují recepty spojené právě s jablky. Ať už je to štrúdl, salát s karamelizovanými jablky nebo třeba jablečný ocet. Zatímco u nás se sklidí zhruba 230 000 tun jablek ročně, v Jižním Tyrolsku je tomu přes jeden 1 000 000 tun. Proto není divu, že každá farma Roter Hahn má své vlastní tradiční a rodinné recepty na zpracování jablek ve formě báječných domácích produktů nebo jako nějakou sladkou pochoutku.

číst dále ...

Éčka v uzeninách

Rádi si pochutnáte na klobáse nebo špekáčku? Dbejte při jejich výběru na kvalitě a ještě v obchodě si přečtěte, co obsahují. Často zde najdete dlouhou řadu tzv. éček, která ale ne vždy musí být špatná. Udělejte si v tom jasno s naším mini průvodcem.

číst dále ...

Vynikající kozí sýr třikrát jinak!

Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s bramborami.

číst dále ...

Rychlá letní večeře? Vsaďte na maso a výživný salát

Za horkých letních dní máme většinou chuť spíše na odlehčené pokrmy, po kterých nám nebude těžko. Z jídelníčku tak zmizí smažená jídla i česká klasika. Když ale místo toho na oběd zvolíte zeleninový salát, máte za chvilku hlad. Co s tím? Nebojte se do salátu přidat maso, se zeleninou si výborně rozumí zejména kuřecí. Při jeho výběru je ale nutné se soustředit na kvalitu, která se odráží především na struktuře a chuti masa samotného. Salát také nutně neznamená pouze nakrájenou zeleninu, prozradíme vám pár tipů, jak ho udělat výživnější, ale zároveň pořád lehce stravitelný.

číst dále ...

Kde berete své bílkoviny?

Masožravci pomlouvají vegetariány a ti jim to zase vracejí. Hlavní roli přitom mají často bílkoviny. Všude se o nich mluví a vám už z toho jde hlava kolem? Přečtěte si, jaký mají bílkoviny vliv na zdraví, naši peněženku i trávení.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy