REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové taštičky plněné ovocnou náplní s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept na bramborové taštičky, tentokráte naplněné ovocnou náplní z broskvového džusu a meruněk, servírované s vanilkovým tvarohem, ozdobené dle vaší fantazie, drobným ovocem, drcenými ořechy, lístky máty ….


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
Bramborové těsto:
1 kgvařených brambor ve slupce
300 ghrubé mouky
3 ksvejce
1/2 lžícebramborového škrobu
špetka soli
Ovocná náplň:
220 gBroskvový džem Relax 100 % z ovoce
10 kspolo sušené meruňky
Vanilkový tvaroh:
250 gplnotučného tvarohu
5 lžicmedu
3 ksvanilkové lusky

Postup:

1. Předem vařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle.
2. Nastrouhané brambory vložíme do misky, zaprášíme bramborovým škrobem a hrubou moukou.
3. Do bramborového základu vyklepneme celá vejce a lehce osolíme.
4. Bramborový základ důkladně vypracujeme v tužší těsto, které vyválíme na předem pomoučněném stole. Skleničkou nebo vykrajovátkem vyřízneme jednotlivé kolečka, která plníme předem připravenou meruňkovou směsí.
5. Naplněná bramborová kolečka potřeme z jedné strany rozšlehaným vajíčkem, překlopíme a vidličkou utáhneme, aby nám meruňková náplň nevytékala.
6. Připravené taštičky vaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut. Poté taštičky vyjmeme, promastíme rozpuštěným máslem a ihned servírujeme. Taštičky servírujeme s vanilkovým tvarohem. Pokrm můžeme dozdobit nakrájenými meruňkami a strouhaným perníkem, nebo například drobným ovocem a mákem, lístky máty, ořechy …..

Ovocná náplň postup:

Broskvový džem Relax 100 % z ovoce vložíme do mísy a postupně vmícháme předem nakrájené meruňky. Lehce promícháme v hustější náplň, kterou plníme jednotlivé taštičky.

Vanilkový tvaroh postup:

1. Plnotučný tvaroh promícháme s medem.
2. Vanilkové lusky rozkrojíme na půl. Nožem vyškrábneme střed vanilkového lusku a přimícháme do tvarohového základu.

Doporučení:

Když vaříme brambory na bramborové těsto, vždy dbáme na to, aby brambory byly vařené do poloměkka. Poté nám těsto nebude tolik řídnout.

Poznámka:

Autor receptu: Zdeněk Křížek, který v současné době působí jako Executive Culinary Chef pro OREA HOTELS & RESORTS.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy