REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky s uzeným masem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z vařených brambor, krupice, mouky a vejce, plněné masovou směsí, uvařené doměkka, servírované s podušeným zelím.


Ingredience:
1 kgmoučných brambor
1 ksvejce
150 ghladké mouky
150 gkrupice
voda
sůl
Na náplň:
250 guzeného masa
1-2 lžícesádla
1 ksvelké cibule

Postup:

1. V pánvi na rozehřátém sádle necháme zesklovatět oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli, vmícháme na malé kostičky nakrájené uzené maso, orestujeme a necháme vychladnout
2. Omyté brambory uvaříme ve vroucí vodě doměkka, scedíme je, oloupeme a nastrouháme na jemno
3. Pak přidáme hladkou mouku, krupici, rozklepnuté vejce, trochu soli a vypracujeme hladké těsto
4. Těsto rozválíme na plát asi 7 mm silný, nožem rozdělíme na čtverce, do středu každého dáme trochu masové směsi a vytvarujeme kulaté knedlíky
5. Knedlíky dáme do vařící osolené vody a vaříme na mírném plameni asi 15 minut (dokud nevyplavou navrch).

Doporučení:

Podáváme s dušeným zelím.

Poznámka:

Po zavaření knedlíky opatrně nadzvedneme, aby se nepřichytily ke dnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy