REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky plněné vepřovým

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z uvařených nastrouhaných brambor a dalších ingrediencí vytvarované knedlíky, plněné vepřovým masem, zdobené osmaženou, nadrobno nakrájenou cibulí.


Ingredience:
700 gvařených brambor
300 gvepřového masa ve vlastní šťávě (konzerva)
100 ghrubé mouky
70 gkrupice
1 kscibule
1 ksvejce
hladká mouka na vyválení
voda
sůl

Postup:

1. Den předem uvaříme brambory ve slupce, druhý den oloupeme, nastrouháme, přidáme prosátou mouku, krupici, rozklepnuté vejce, sůl a rychle vypracujeme těsto
2. Z konzervy oddělíme sádlo, maso se šťávou ohřejeme a procedíme
3. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme asi 15 mm silný plát, pokrájíme na čtverce, naplníme okapaným vepřovým masem, dobře uzavřeme a vytvarujeme knedlíky
4. Vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme 8 – 12 minut podle velikosti
5. Na sádle z konzervy osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a knedlíky cibulkou ozdobíme.

Doporučení:

Podáváme se zelím nebo dušeným špenátem.

Poznámka:

Recept na polotovar – vepřové maso ve vlastní šťávě najdete zde: Vepřové maso ve vlastní šťávě, zavařené.

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy