REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové placičky s petrželkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Křupavé placičky z bramborového těsta s voňavou petrželovou natí grilované na žulové nebo lávové desce z obou stran dozlatova.


Ingredience:
6 ksstředně velkých uvařených brambor
6 lžicsmetany ke šlehání
2 lžícenasekané petrželky
6 lžičekmajonézy
mletý kmín
pepř
sůl

Postup:

1. Brambory (je jedno, zda je uvaříme na loupačku nebo klasicky oloupané) na jemno nastrouháme
2. Smícháme je se solí, pepřem, mletým kmínem a nadrobno nasekanou petrželkovou natí
3. Pak přidáváme smetanu s majonézou
4. Každé brambory “pijí” jinak, množství smetany je proto spíše orientační, a může se stát, že nakonec použijete o lžíci smetany méně nebo více
5. Až bude bramborové těso tak husté, že z něj půjde vytvořit placička, ogrilujte ji nasucho (případně na malém množství tuku) na rovné žulové nebo lávové desce z obou stran dozlatova – placičky jsou křehké, obracejte proto opatrně!

Doporučení:

Podáváme ke grilovanému masu nebo samotné s ochucenou zakysanou smetanou.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy