REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Klasický recept našich babiček, bramborové knedlíky naplněné kostičkami uzeného masa, uvařené ve vodě, podávané spolu se zelím přelité na sádle orestovanou cibulkou.


Ingredience:
1 kgbrambor
300 guzené krkovice
200 ghrubé mouky
100 gkrupice
2 lžícehladké mouky
4 kscibule
1 ksvejce
sádlo
voda
sůl
Na přílohu:
podušené sladkokyselé červené nebo bílé zelí

Postup:

1. Den předem si uvaříme brambory ve slupce, můžeme uvařit i uzenou krkovici, vývar pak můžeme použít na uzenou polévku nebo zelňačku
2. Druhý den brambory oloupeme a na jemno nastrouháme
3. K bramborám přidáme hrubou mouku, krupici a vejce, vypracujeme těsto, které necháme 20 minut odpočinout
4. Vál pomoučíme hladkou moukou, vyválíme plát asi 5 mm silný, z kterého vykrájíme čtverce o velikosti 6×6 cm, doprostřed dáme lžíci nasekaného uzeného masa, zabalíme
5. Knedlíky vaříme v osolené vodě 10-12 minut až začnou plavat na povrchu, pak je vytáhneme a necháme okapat
6. Bramborové knedlíky plněné uzeným podáváme s červeným zelím a na sádle dozlatova osmaženou cibulkou.

Doporučení:

Příprava zelí viz recept: Červené dušené zelí s vínem.

Poznámka:

Recept i s fotografií nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy