REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bramborové knedlíky plněné mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlíky z bramborového těsta naplněné orestovanou masovou směsí, uvařené doměkka, servírované přelité rozpuštěným sádlem a posypané opečeno cibulkou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
900 gbrambor vařených ve slupce
250 gmletého masa
180 ghrubé mouky
80 gkrupice
2 kscibule
1 ksvejce
majoránka
sádlo
pepř
sůl
hladká mouka na pracovní desku

Postup:

1. Nejlépe den dopředu uvařené a oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle
2. Přidáme mouku, krupici, vejce a sůl, vypracujeme těsto, z kterého vyválíme na pomoučené pracovní desce plát silný asi 0,5 cm, ten rozkrájíme na čtverce asi 5×5 cm velké
3. Mleté maso zprudka orestujeme na lžíci sádla, osolíme ho a okořeníme pepřem a majoránkou
4. Mírně prochladlou masovou směs po částech, pomocí lžičky, zabalíme do těsta
5. Připravené masové knedlíky pak vaříme v osolené vodě asi 10-12 minut, hotové knedlíky vyjmeme a podáváme přelité cibulkou osmaženou na sádle.

Doporučení:

Vhodná další příloha je kysané nebo podušené zelí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy