REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Brabantské vánoční cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené různé tvary z ořechového těsta, ty pak slepené ovocnou marmeládou a přelité čokoládovou polevou, případně v polevě máčené.


Ingredience:
220 ghladké mouky
220 gcukru
160 gmásla nebo margarinu
80 gmletých vlašských ořechů
50 gškrobové moučky (solamylu)
1 lžičkamleté skořice
Na čokoládovou polevu:
140 gsušeného mléka
70 gkakaa
1/4 kostkyztuženého tuku
Ostatní:
marmeláda, papír na pečení, vodní lázeň

Postup:

1. Z povoleného másla, škrobu, hladké mouky, mletých ořechů, cukru a skořice vypracujeme těsto, to necháme odpočinout zabalené do potravinářské fólie, v lednici, klidně i celou noc
2. Z těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše tenký plát, z kterého pak vykrájíme různé tvary
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C cca 15-20 minut
4. Čokoládovou polevu připravíme ve vodní lázni, kde rozpustíme tuk spolu s kakaem, cukrem a sušeným mlékem
5. Vychladlé cukroví slepujeme vždy po dvou k sobě marmeládou a přeléváme čokoládovou polevou, nebo část máčíme v polevě.

Doporučení:

Často se toto cukroví zdobí půlkami vlašských ořechů nebo mandličkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy