REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Božkovské perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na perníčky, které budou ihned po upečení měkké a vláčené! Recept máme přímo z Božkova. Vyzkoušejte je, určitě vám budou chutnat.


Ingredience:
500 ghladké mouky
200 gmoučkového cukru
180 gmedu
100 gtuku na pečení nebo másla
4 lžícekakaa
1 lžíceBožkov Originálu
1 lžičkaprášku do pečiva
2 ksvejce (1 do těsta a 1 na potření perníčků)
směs koření do perníčků
formičky - vykrajovátka
papír na pečení, potravinářská fólie

Postup:
  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné, měkké těsto, které necháme v potravinářské fólii odležet do druhého dne
  2. Druhý den vyválíme těsto na cca 0,5 cm a vykrajujeme perníčky, skládáme na plech, který vyložíme pečícím papírem
  3. Pečeme zhruba 5 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C, perníčky jsou hotové, ještě než začnou hnědnout, mají zlatavou barvu a jsou vyběhlé
  4. Jakmile vytáhneme perníčky z trouby, ihned potíráme rozšlehaným vejcem, aby se hezky leskly.
Poznámka:

Zdroj: www.bozkov.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy