REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový cheesecake z pečeného korpusu a nepečené náplně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený sušenkový korpus potřený směsí z krabice “Nepečený dort Dr. Oetker” vyšlehanou s bílým jogurtem a zakysanou smetanou, doplněnou o čerstvé borůvky.


Ingredience:
Na korpus:
300 gčajových sušenek (club sušenky, be-be sušenky ...)
90 gmásla
Na náplň:
1 balení"Nepečený dort Dr. Oetker"
400 gbílého neochuceného jogurtu
200 gzakysané smetany
0,5 lborůvek
Na ozdobení:
čerstvé borůvky a snítky máty

Postup:

1. Sušenky vložíme do igelitového sáčku a válečkem je rozdrtíme, nasypeme do mísy a polijeme rozpuštěným máslem, vařečkou nebo lžící propracujeme
2. Směs nasypeme do dortové formy a lžící urovnáme a utlačíme, dáme ztuhnout do lednice nebo mrazničky
3. Po 10-20 minutách vyjmeme z lednice a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C tak na 10 minut, po upečení necháme korpus vychladnout
4. Nepečenou směs z balíčku “Nepečený dort Dr. Oetker” vyšleháme s vodou do tuha, pak přidáme jogurt a zakysanou smetanu a opět vyšleháme
5. Korpus potřeme vrstvou připravené směsi, poklademe borůvkami a opět naneseme část jogurtové hmoty, vrstvy opakujeme
6. Vrchní část dezertu urovnáme a dáme do lednice dobře vychladit
7. Hotový cheesecake můžeme ještě ozdobit čerstvými borůvkami a například snítky máty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy