REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkové lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Čerstvé borůvky ve sladkém lívancovém těstě.


Ingredience:
2 hrnkymléka
0,5 hrnkupráškového cukru
1,5 hrnkupolohrubé mouky
2 ksvajíček
špetka soli
čerstvé borůvky

Postup:

1. Do dvou hrnků mléka zamícháme metličkou dva žloutky, půl hrnku cukru a špetku soli
2. Přidáme 1,5 hrnku polohrubé mouky a také sníh ze dvou bílků
3. Nakonec přidáme dle chuti čerstvé borůvky 4. Na vymaštěném lívanečníku restujeme, jednotlivé placičky, z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme pocukrované nebo např. s kysanou smetanou.

Poznámka:

Sníh z bílků musíme metličkou nebo elektrickým šlehačem ušlehat do tuha.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy