REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocné knedlíky plněné borůvkami, servírované přelité máslem, zdobené nastrouhaným tvarohem a cukrem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gborůvek
500 ghrubé mouky
120 gměkkého tvarohu
40 gmásla
2 ksžloutky
100 mlmléka
špetka soli
Na posypání:
250 gtvrdého tvarohu
8 lžicmoučkového cukru
8 lžicmásla

Postup:

1. V misce utřeme změklé máslo se žloutky, přidáme měkký tvaroh a špetku soli
2. Po částech přiléváme mléko a přisypáváme hrubou mouku, hmotu zpracováváme vařečkou tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké, vláčné těsto
3. Těsto vyválíme na pomoučené ploše do tvaru válce, ten nakrájíme na stejně velké kousky, z nich tvoříme malé placičky
4. Do středu každé placky poklademe vrchovatou lžíci opraných a důkladně okapaných borůvek, dobře je zabalíme, knedlíky v ruce vyválíme do kulata
5. Připravené knedlíky vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme přibližně 8-10 minut (doba vaření závisí na velikosti knedlíků)
6. Uvařené knedlíky vytáhneme a propíchneme vidličkou
7. Jednotlivé porce sypeme nastrouhaným tvarohem a cukrem, poléváme rozpuštěným máslem.

Poznámka:

Knedlíky můžeme zdobit i jiným druhem ovoce a přelévat ovocným sirupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cold brew třikrát jinak aneb osvěžující letní drinky, které zvládnete doma

Že ještě neznáte cold brew? Za studena extrahovaná káva chutná příjemně sladce, v lednici vám vydrží déle než týden a zvládne ji připravit opravdu každý. Navíc ji můžete přizpůsobit svým vlastním chutím – stačí přidat pár zajímavých ingrediencí a osvěžující kávový drink je na světě. Jediné, co kromě kávových zrn budete potřebovat, je kvalitní mlýnek na kávu, dostatečně velká sklenice a papírový filtr.

číst dále ...

Upečte si doma Halloween

Zpestřete si podzim oslavou Halloweena. Přinášíme vám čtyři lahodné duchařské dobroty, na kterých si pochutnají malá i velká strašidla.

číst dále ...

Lokální suroviny, perfektní maso a vůně severních moří. Bageterie Boulevard připravila nové Dánské Chef menu a novinku v podobě degustačního menu

Bageterie Boulevard uvádí nové Chef menu, tradičně připravené ve spolupráci se světovým šéfkuchařem. Tentokrát představuje vybrané pokrmy z dánské kuchyně, které pro Bageterii připravil skandinávský šéfkuchař Lars Sjöstrand. Zákazníci mohou vybírat ze tří nových dánských baget a polévky. Atraktivní novinkou je pak degustační menu, které umožňuje zvolit si dvě rozdílné příchutě baget. V rámci řady Balanced calories nabídne Bageterie i dánskou obdobu chlebíčku a wrap plný typicky dánských surovin.

číst dále ...

Boj proti angíně? 6 rad, jak může pomoci i příroda

Zánět krčních mandlí (angínu), určitě nepodceňujte. Společně s odborníky přinášíme 6 rad, jak podpořit funkci imunitního systému v boji s nemocí nebo zasáhnout rovnou preventivně. Jak už třeba odpočinkem, vyvarováním se některých alergenů či úpravou jídelníčku.

číst dále ...

Makový superpanáček mezi rostlinnými proteiny

Český výrobce přírodních potravin NATU přichází s novinkou – širokou nabídku rostlinných proteinů doplňuje o nového, makového superhrdinu – makový proteinový prášek. Je výjimečný nejen obsahem bílkovin, ale i velkým množstvím vápníku a taky skvělou chutí.

číst dále ...

Jablečné recepty ze statku

Sklizeň začíná a co může být lepšího než se probudit do slunného rána s ovocnými sady pod okny. Mnoho statků v Jižním Tyrolsku se zabývá pěstováním jablek a vyrábějí z nich nejeden kvalitní produkt. Jablečné sady se totiž rozléhají na 18 400 hektarech, díky kterým paří mezi největší uzavřené pěstitelské oblasti v Evropské unii. Na několika statcích si můžete vychutnat také kulinářské zážitky a pokud se budete chtít nějakému přiučit, selka vás recept ráda naučí. Malou ochutnávku z jihotyrolské kuchyně vám přinášíme i my v podobě tří jablečných receptů ze statků sdružení Roter Hahn.

číst dále ...

Dny českého piva

Každý rok poslední týden v září patří dnům českého piva. Vychutnejte si pivní speciály. Ochutnejte speciální menu. Nebo se seznamte se sládkem vašeho oblíbeného pivovaru. Dny českého piva slavíme celý týden a po celé zemi. Protože Václav prostě ví, co je pro národ dobré!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy