REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ovocné knedlíky plněné borůvkami, servírované přelité máslem, zdobené nastrouhaným tvarohem a cukrem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gborůvek
500 ghrubé mouky
120 gměkkého tvarohu
40 gmásla
2 ksžloutky
100 mlmléka
špetka soli
Na posypání:
250 gtvrdého tvarohu
8 lžicmoučkového cukru
8 lžicmásla

Postup:

1. V misce utřeme změklé máslo se žloutky, přidáme měkký tvaroh a špetku soli
2. Po částech přiléváme mléko a přisypáváme hrubou mouku, hmotu zpracováváme vařečkou tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké, vláčné těsto
3. Těsto vyválíme na pomoučené ploše do tvaru válce, ten nakrájíme na stejně velké kousky, z nich tvoříme malé placičky
4. Do středu každé placky poklademe vrchovatou lžíci opraných a důkladně okapaných borůvek, dobře je zabalíme, knedlíky v ruce vyválíme do kulata
5. Připravené knedlíky vložíme do vroucí, mírně osolené vody a vaříme přibližně 8-10 minut (doba vaření závisí na velikosti knedlíků)
6. Uvařené knedlíky vytáhneme a propíchneme vidličkou
7. Jednotlivé porce sypeme nastrouhaným tvarohem a cukrem, poléváme rozpuštěným máslem.

Poznámka:

Knedlíky můžeme zdobit i jiným druhem ovoce a přelévat ovocným sirupem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy