Bochánky z kynutého těsta upečené dozlatova, plněné vaječnou pomazánkou.
Ingredience:
500 g | hladké mouky |
80 g | másla + vymazání plechu |
30 g | droždí |
2 ks | žloutků |
200 ml | mléka |
vejce na potření | |
špetka soli | |
Na posypání: | |
kmín, mák, sušená bazalka | |
Na pomazánku: | |
200 g | měkkého salámu |
200 g | majonézy s jogurtem |
100 g | tvrdého sýra |
2 ks | natvrdo uvařených vajec |
špetka soli | |
Na bochánky: |
Postup:
1. Do misky dáme asi 50 ml vlažného mléka, přidáme žloutky, rozdrobené droždí a necháme vykynout kvásek
2. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, zbytek vlažného mléka, sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě nakynout
3. Mezitím si připravíme pomazánku; měkký salám, sýr a oloupaná vejce nastrouháme na jemno, přidáme majonézu s jogurtem, sůl a vše dobře promícháme, potom dáme do chladničky
4. Z vykynutého těsta uděláme malé bochánky, naskládáme na dobře vymazaný plech a necháme ještě asi 20 minut kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a hustě posypeme mákem, kmínem nebo rozemnutou sušenou bazalkou
5. Vložíme je do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 15 minut), pak je necháme vychladnout, rozřízneme je a naplníme připravenou vaječnou pomazánkou.