REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bochánky s vaječnou pomazánkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bochánky z kynutého těsta upečené dozlatova, plněné vaječnou pomazánkou.


Ingredience:
500 ghladké mouky
80 gmásla + vymazání plechu
30 gdroždí
2 ksžloutků
200 mlmléka
vejce na potření
špetka soli
Na posypání:
kmín, mák, sušená bazalka
Na pomazánku:
200 gměkkého salámu
200 gmajonézy s jogurtem
100 gtvrdého sýra
2 ksnatvrdo uvařených vajec
špetka soli
Na bochánky:

Postup:

1. Do misky dáme asi 50 ml vlažného mléka, přidáme žloutky, rozdrobené droždí a necháme vykynout kvásek
2. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku, zbytek vlažného mléka, sůl, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě nakynout
3. Mezitím si připravíme pomazánku; měkký salám, sýr a oloupaná vejce nastrouháme na jemno, přidáme majonézu s jogurtem, sůl a vše dobře promícháme, potom dáme do chladničky
4. Z vykynutého těsta uděláme malé bochánky, naskládáme na dobře vymazaný plech a necháme ještě asi 20 minut kynout, pak je potřeme rozšlehaným vejcem a hustě posypeme mákem, kmínem nebo rozemnutou sušenou bazalkou
5. Vložíme je do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 15 minut), pak je necháme vychladnout, rozřízneme je a naplníme připravenou vaječnou pomazánkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy