REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílkový chlebíček II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě na biskupský chlebíček upečený sladký chlebíček. Po nakrojení jsou na řezu krásně vidět rozinky, ořechy, kandované ovoce a čokoláda.


Ingredience:
180 gpolohrubé mouky
180 gpráškového cukru
130 gkandovaného ovoce
130 gnasekaných přechů nebo mandlí
120 grozinek (máčených v rumu)
70 gHery
50 ghořké čokolády
7 ksvaječných bílků
1/2 sáčkuprášku do pečiva
čokoládová poleva nebo cukr moučka
forma (nejlépe na biskupský chlebíček)
tuk na vymazání formy, mouka na vysypání

Postup:
  1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh (žloutky použijeme na jiný recept)
  2. Do bílkového sněhu postupně zašleháme cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva, v rumu máčené, okapané rozinky, nasekané ořechy, nahrubo nastrouhanou čokoládu, kandované ovoce a na konec postupně, počástech i rozehřátý, prochladlý tuk
  3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 35 minut
  5. Bílkový chlebíček necháme vychladnout, jen ho pocukrujeme, nebo, kdo má rád, ho přelije čokoládovou polevou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy