REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílkový chlebíček II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě na biskupský chlebíček upečený sladký chlebíček. Po nakrojení jsou na řezu krásně vidět rozinky, ořechy, kandované ovoce a čokoláda.


Ingredience:
180 gpolohrubé mouky
180 gpráškového cukru
130 gkandovaného ovoce
130 gnasekaných přechů nebo mandlí
120 grozinek (máčených v rumu)
70 gHery
50 ghořké čokolády
7 ksvaječných bílků
1/2 sáčkuprášku do pečiva
čokoládová poleva nebo cukr moučka
forma (nejlépe na biskupský chlebíček)
tuk na vymazání formy, mouka na vysypání

Postup:
  1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme bílky od žloutků, z bílků vyšleháme tuhý sníh (žloutky použijeme na jiný recept)
  2. Do bílkového sněhu postupně zašleháme cukr, mouku smíchanou s práškem do pečiva, v rumu máčené, okapané rozinky, nasekané ořechy, nahrubo nastrouhanou čokoládu, kandované ovoce a na konec postupně, počástech i rozehřátý, prochladlý tuk
  3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 35 minut
  5. Bílkový chlebíček necháme vychladnout, jen ho pocukrujeme, nebo, kdo má rád, ho přelije čokoládovou polevou.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

20 nejlepších receptů z cukety

Cukety jsou vlastně odrůdy tureckých tykví, které se obvykle sklízejí nezralé. Především jejich dužina je vhodná na tepelnou úpravu a ke konzumaci. V tomto článku najdete seznam těch nejlepších receptů na cuketu, které najdete v naší databázi.

číst dále ...

Grissini – tyčinky urozeného původu

Příběh grissin je spjat s Turínem a rodem Savojských. V Itálii nechybí na žádném stole, jsou dokonalé jako snack k sýrům a uzeninám či na vaření. Věděli jste ale, že vznikly už před stovkami let?

číst dále ...

Domácí ovocné nanuky s překvapením

Léto a prázdniny se pomalu ale jistě blíží ke konci, slunečné počasí nám ale snad ještě chvilku vydrží, navíc co si budeme povídat, především děti se zmrzliny nikdy nenabaží. Připravte si proto domácí ovocné nanuky, které vás příjemně osvěží a můžete je navíc vyšperkovat podle vlastní chutě. Je to tak jednoduché.

číst dále ...

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Používejte místo cukru med, chutná skvěle a prospívá organismu

Je cukr neodmyslitelnou součástí vaší kuchyně, posezení u kávy i pomocníkem proti stresu? Potom si zaděláváte na nemalé zdravotní potíže. Problém je v použití rafinovaného cukru, kterému se ne nadarmo přezdívá bílý jed. Jeho konzumaci byste měli omezit na minimum. Cukr však není jediným sladidlem, skvělou alternativou je zejména med. Chutná skvěle, je zdravý a osladíte s ním nejen šálek čaje.

číst dále ...

Vynikající salát pokaždé jinak

Inspirace na obědy a večeře není nikdy dost. Zejména v letních měsících většina z nás vyhledává spíše lehké pokrmy, a proto přijdou vhod především tipy na nejrůznější domácí saláty. Rychle ale vyžeňte z hlavy představu zvadlých zelených lístků s kousky rajčete. Pořádný salát je kombinací luštěnin, celozrnných plodin, sýrů, masa či oříšků a lahodné zeleniny. K tomu, abyste jej dochutili rozhodně nebudete potřebovat majonézu ani kečup!

číst dále ...

Ty nejlepší recepty na zpracování švestek

Malá švestková kuchařka – TOP recepty z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz. Vybrali jsme pro vás nejoblíbenější, prověřené recepty našich čtenářů na zpracování a využití čerstvých švestek v kuchyni.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy