REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílkový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladký chlebíček ochucený kondovaným ovocem, ořechy, mandlemi, čokoládou …., po upečení hojně posypaný moučkovým cukrem, nebo přelitý čokoládovou polevou.


Ingredience:
5 ksvaječných bílků
150 gmoučkového cukru
100 gpolohrubé mouky
40 grozpusštěného másla
1/2 sáčkuprášku do pečiva
1-2 lžičkycukru moučka
kandované ovoce, mandle, čokoláda, ořechy ... dle chuti
moučkový cukr na posypání nebo čokládová poleva na přelití chlebíčku

Postup:

1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh
2. Mouku smícháme s kandovaným ovocem, mletými oříšky, rozinkami … a práškem do pečiva, sypkou směs opatrně vmícháme do bílkového sněhu, nakonec přimícháme i rozpuštěné máslo
3. Do srnčího hřbetu nebo jiné vhodné nádoby přeneseme opatrně těsto, aby nám bílky nespadly 4. Pečeme při 150-160 °C dozlatova, tak 30-35 minut
5. Hotový chlebíček necháme mírně vychladnout, potom ho vyklopíme a hojně pocukrujeme moučkovým cukrem, nebo polijeme čokoládovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy