REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Biskupský chlebíček III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečený sladký chlebíček z mouky, vejce, cukru, másla, medu, mléka a kandovaného ovoce.


Ingredience:
200 gcelozrnné mouky
120 gkandovaného ovoce
75 gmásla
75 gcukru
6 lžicmléka
2 lžícemedu
1 lžičkaprášku do perníku
1 ksvejce
špetka soli
tuk a mouka na formu
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a postupně vmícháme med a vejce
2. Přidáme celozrnnou mouku, prášek do perníku, mléko, špetku soli, na malé kousky nakrájené kandované ovoce a vše promícháme na řídké těsto
3. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 45 minut
4. Po vychladnutí nakrájíme na tenké plátky a posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy