REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkový limetkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept vhodný pro bezlepkáře. Korpus připravený ze směsi Mix per Dolci (Nutrifree), másla, třtinového cukru a citronů, potřený krémem z mascarpone, tvarohu a dalších surovin.


Ingredience:
Těsto:
225 gsměsi na koláč Mix per Dolci (Nutrifree)
110 gmásla
100 gtřtinového cukru
1 ksvejce
kůra z 1/2 ks citrónu
Krém:
250 gmascarpone
150 gplnotučného tvarohu
100 gtřtinového cukru
100 mlsmetany ke šlehání
šťáva z 1 limetky
kůra z 1 limetky

Postup:
  1. Máslo si rozpusťte, smíchejte s třtinovým cukrem a přidejte do bezlepkové směsi na koláč, vše důkladně promíchejte a přidejte vejce a citrónovou kůru
  2. Vzniklé těsto dejte do fólie a minimálně na půl hodiny do lednice vychladit
  3. Mezitím si připravte náplň tak, že všechny suroviny na krém ušleháte v robotu, dejte si pozor, šlehejte jen krátce, aby mascarpone nezačalo řídnout
  4. Po uplynutí doby na vychlazení si mezi pečícím papírem nebo potravinovou fólii rozválejte těsto
  5. Formu na koláč si vymažte máslem a vysypte trochou bezlepkové směsi
  6. Těsto dejte do formy a pečte bez náplně na 180 stupňů 6 minut
  7. Poté vyndejte z trouby a naplňte krémem
  8. Koláč pečte na 170 stupňů 15-20 minut
  9. Posledních 5 minut koláč sledujte, aby vám krém nevytekl z formy.
Doporučení:

Koláč nechte úplně vychladnout a podávejte s plátky kokosu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy