REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Věnečky z odpalovaného těsta plněné krémovou náplní, varianta vhodná i pro bezlepkáře. Ovšem chutnat budou určitě všem!


Ingredience:
Na těsto:
150 gbezlepkové mouky (Jizerka)
70 gmargarínu (Hery)
4 gkypřícího prášku do pečiva
250 mlpitné vody
5 ksstředně velkých vajec
Na krém:
0,5 lpolotučného mléka
1,5 balíčkupudinkového prášku s vanilkovou příchutí
200 gmargarínu (Hery)
120 gmoučkového cukru
1 ksvaječný žloutek
Ostatní:
tuk na plech
cukrářský sáček se zdobítky

Postup:
  1. Do menšího hrnce postaveného na zdroji tepla nalijeme vodu, přidáme margarín, jakmile se začne voda vařit, přisypeme mouku, zdroj tepla vypneme, hrnec dáme mimo teplou plochu a za stálého míchání vypracujeme hladké těsto
  2. Jakmile máme těsto hladké, vrátíme hrnec zpět na zdroj tepla a za stálého míchání těsto propaříme, nemělo by se lepit ani na dno nádoby, ani na vařečku
  3. Těsto vyklopíme do větší mísy, hněteme nejlépe ručním mixérem s hnětacími metlami při té nejvyšší rychlosti, postupně do těsta zapracováváme vejce, pak těsto necháme vychladnout
  4. Do vychladlého těsta vmícháme prášek do pečiva, dáme do cukrářského sáčku s vhodným nástavcem a na plech vymaštěný tukem stříkáme věnečky stejné velikosti
  5. Věnečky pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C tak 20 až 25 minut, troubu neotevíráme, jinak věnečky budou škaredé, tzv. spadnou
  6. Ihned po upečení všechny věnečky ostrým nožem rozkrojíme jinak se zcvrknou a budou opět na vyhození
  7. Připravíme si krém; rozehřátý, tekutý margarín utřeme s práškovým cukrem a jedním baječným žloutkem, pudink uvaříme v mléce, necháme ho vychladit, musíme míchat, aby se nesrazil, prochladlý pudink postupně smícháme do máslového krému (teplota obou suroin musí být stejná, jinak se krém srazí!)
  8. Po vychladnutí naplníme věnečky krémem, necháme je jen tak, nebo je můžeme přelít nějakou polevou, posypat moučkovým cukrem …
Doporučení:

Máargarín lze samozřejmě nahradit klasickým máslem!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy