REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Věnečky z odpalovaného těsta plněné krémovou náplní, varianta vhodná i pro bezlepkáře. Ovšem chutnat budou určitě všem!


Ingredience:
Na těsto:
150 gbezlepkové mouky (Jizerka)
70 gmargarínu (Hery)
4 gkypřícího prášku do pečiva
250 mlpitné vody
5 ksstředně velkých vajec
Na krém:
0,5 lpolotučného mléka
1,5 balíčkupudinkového prášku s vanilkovou příchutí
200 gmargarínu (Hery)
120 gmoučkového cukru
1 ksvaječný žloutek
Ostatní:
tuk na plech
cukrářský sáček se zdobítky

Postup:
  1. Do menšího hrnce postaveného na zdroji tepla nalijeme vodu, přidáme margarín, jakmile se začne voda vařit, přisypeme mouku, zdroj tepla vypneme, hrnec dáme mimo teplou plochu a za stálého míchání vypracujeme hladké těsto
  2. Jakmile máme těsto hladké, vrátíme hrnec zpět na zdroj tepla a za stálého míchání těsto propaříme, nemělo by se lepit ani na dno nádoby, ani na vařečku
  3. Těsto vyklopíme do větší mísy, hněteme nejlépe ručním mixérem s hnětacími metlami při té nejvyšší rychlosti, postupně do těsta zapracováváme vejce, pak těsto necháme vychladnout
  4. Do vychladlého těsta vmícháme prášek do pečiva, dáme do cukrářského sáčku s vhodným nástavcem a na plech vymaštěný tukem stříkáme věnečky stejné velikosti
  5. Věnečky pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C tak 20 až 25 minut, troubu neotevíráme, jinak věnečky budou škaredé, tzv. spadnou
  6. Ihned po upečení všechny věnečky ostrým nožem rozkrojíme jinak se zcvrknou a budou opět na vyhození
  7. Připravíme si krém; rozehřátý, tekutý margarín utřeme s práškovým cukrem a jedním baječným žloutkem, pudink uvaříme v mléce, necháme ho vychladit, musíme míchat, aby se nesrazil, prochladlý pudink postupně smícháme do máslového krému (teplota obou suroin musí být stejná, jinak se krém srazí!)
  8. Po vychladnutí naplníme věnečky krémem, necháme je jen tak, nebo je můžeme přelít nějakou polevou, posypat moučkovým cukrem …
Doporučení:

Margarín lze samozřejmě nahradit klasickým máslem!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Odpalované těsto nemusí být strašák – s naším návodem ho zvládne i začátečník

Na tradičním věnečku, křupavém Paris-Brestu, Španělskem ovoněných churros, čokoládových éclairs nebo oblíbených větrnících si můžete pochutnat i v domácím prostředí. Stačí udělat první krok a naučit se, jak na odpalované těsto. Právě to tvoří základ všech jmenovaných zákusků. S profesionálními radami těsto zvládnete už napoprvé a rozšíříte si svůj osobní cukrářský repertoár o lahodné výrobky vrcholné cukrařiny.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy