REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Věnečky z odpalovaného těsta plněné krémovou náplní, varianta vhodná i pro bezlepkáře. Ovšem chutnat budou určitě všem!


Ingredience:
Na těsto:
150 gbezlepkové mouky (Jizerka)
70 gmargarínu (Hery)
4 gkypřícího prášku do pečiva
250 mlpitné vody
5 ksstředně velkých vajec
Na krém:
0,5 lpolotučného mléka
1,5 balíčkupudinkového prášku s vanilkovou příchutí
200 gmargarínu (Hery)
120 gmoučkového cukru
1 ksvaječný žloutek
Ostatní:
tuk na plech
cukrářský sáček se zdobítky

Postup:
  1. Do menšího hrnce postaveného na zdroji tepla nalijeme vodu, přidáme margarín, jakmile se začne voda vařit, přisypeme mouku, zdroj tepla vypneme, hrnec dáme mimo teplou plochu a za stálého míchání vypracujeme hladké těsto
  2. Jakmile máme těsto hladké, vrátíme hrnec zpět na zdroj tepla a za stálého míchání těsto propaříme, nemělo by se lepit ani na dno nádoby, ani na vařečku
  3. Těsto vyklopíme do větší mísy, hněteme nejlépe ručním mixérem s hnětacími metlami při té nejvyšší rychlosti, postupně do těsta zapracováváme vejce, pak těsto necháme vychladnout
  4. Do vychladlého těsta vmícháme prášek do pečiva, dáme do cukrářského sáčku s vhodným nástavcem a na plech vymaštěný tukem stříkáme věnečky stejné velikosti
  5. Věnečky pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C tak 20 až 25 minut, troubu neotevíráme, jinak věnečky budou škaredé, tzv. spadnou
  6. Ihned po upečení všechny věnečky ostrým nožem rozkrojíme jinak se zcvrknou a budou opět na vyhození
  7. Připravíme si krém; rozehřátý, tekutý margarín utřeme s práškovým cukrem a jedním baječným žloutkem, pudink uvaříme v mléce, necháme ho vychladit, musíme míchat, aby se nesrazil, prochladlý pudink postupně smícháme do máslového krému (teplota obou suroin musí být stejná, jinak se krém srazí!)
  8. Po vychladnutí naplníme věnečky krémem, necháme je jen tak, nebo je můžeme přelít nějakou polevou, posypat moučkovým cukrem …
Doporučení:

Máargarín lze samozřejmě nahradit klasickým máslem!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy