Přemýšlíte, jaký lahodný moučník připravit k nedělní odpolední kávičce? Voňavé vázané koláčky s vaší oblíbenou náplní jsou trefou do černého. Výborné jsou s domácí marmeládou, džemem, makovou, ořechovou i tvarohovou náplní. Navíc si na nich perfektně pochutnají i ti, kteří nemohou lepek.
Ingredience:
275 g | Univerzální směsi bez lepku Labeta |
150 g | másla |
10 lžic | mléka |
2 lžíce | cukru |
2 ks | vejce |
sušené droždí Labeta | |
špetka soli | |
máslo na vymazání plechu |
Postup:
- Z 1 balíčku sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek, jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g univerzální směsi bez lepku, 2 vejce, 150 g měkkého másla a vypracujeme těsto
- Připravené těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm, plát těsta rozkrájíme na čtverečky asi tak 6 × 6 cm, čtverečky naplníme tvarohem, džemem, povidly nebo mákem.
- Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15–20 minut při 180 °C.
Zdroj: www.labeta.cz