REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové vázané koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přemýšlíte, jaký lahodný moučník připravit k nedělní odpolední kávičce? Voňavé vázané koláčky s vaší oblíbenou náplní jsou trefou do černého. Výborné jsou s domácí marmeládou, džemem, makovou, ořechovou i tvarohovou náplní. Navíc si na nich perfektně pochutnají i ti, kteří nemohou lepek.


Ingredience:
275 gUniverzální směsi bez lepku Labeta
150 gmásla
10 lžicmléka
2 lžíce cukru
2 ksvejce
sušené droždí Labeta
špetka soli
máslo na vymazání plechu

Postup:
  1. Z 1 balíčku sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek, jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g univerzální směsi bez lepku, 2 vejce, 150 g měkkého másla a vypracujeme těsto
  2. Připravené těsto rozválíme na plát silný asi 1 cm, plát těsta rozkrájíme na čtverečky asi tak 6 × 6 cm, čtverečky naplníme tvarohem, džemem, povidly nebo mákem.
  3. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15–20 minut při 180 °C.
Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy