REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezlepkové sušenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další recept pro bezlepkáře z dílny firmy Nutrifree. Podle tohoto receptu si upečete chutné sušenky, které budou chutnat všem, ať už mají alergii na potraviny, nebo ne.


Ingredience:
Ingredience na 30 sušenek:
200 gmásla
180 govesných bezlepkových vloček
150 gořechů (vlašské ořechy, lískové ořechy, mandle)
120 grýžové mouky Nutrifree
2 lžícetřtinového cukru
1 lžičkavanilkové esence
1 lžičkamleté skořice
1 sáčekkypřící prášek (bezlepkový)
90 mljavorového sirupu
špetka soli
papír na pečení, vykrajovátko, váleček

Postup:
  1. Troubu rozehřejte na 180 °C
  2. Ořechy vložte do mixéru a na hrubo je rozmixujte, máslo dejte rozpustit
  3. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience dohromady a dobře promíchejte
  4. Těsto dejte na kuchyňskou desku a pomocí tvořítka s válečkem vytvořte sušenky o průměru 6 cm a tloušťky asi 1 cm
  5. Vytvořené sušenky přendejte opatrně na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 180 °C 15 minut.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy