Rohlíčky z bílků, cukru, ořechů a strouhanky, potřené krémem, polité čokoládovou polevou.
Ingredience:
380 g | moučkového cukru |
20 g | mletých vlašských ořechů |
4 g | strouhanky |
5 ks | bílků |
Na krém: | |
2 lžíce | rumu |
2 lžíce | kakaa |
250 ml | mléka |
250 g | másla |
130 g | moučkového cukru |
1 ks | vanilkového pudinkového prášku |
Na dohotovení: | |
150 g | 100 % tuku |
čokoláda na vaření |
Postup:
1. Bílky s moučkovým cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté pěny, až je teplá, potom odstavíme z tepla, vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy, strouhanku a necháme vychladnout
2. Pak hmotou naplníme cukrářský sáček se širší kulatou špičkou, na plech vyložený pečicím papírem vytvarujeme rohlíčky, které v troubě vyhřáté na 130 °C sušíme, až se zpevní a potom je necháme vychladnout
3. V troše mléka rozmícháme vanilkový pudink, zbylé mléko přivedeme k varu, vlijeme rozmíchaný pudink a uvaříme hustou směs, kterou necháme vychladnout
4. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, rumem a kakaem, přidáme pudink a vše vyšleháme na hladký krém
5. Na vychladlé rohlíčky nastříkáme připravený krém pomocí cukrářského sáčku, polejeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.