REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezé rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rohlíčky z bílků, cukru, ořechů a strouhanky, potřené krémem, polité čokoládovou polevou.


Ingredience:
380 gmoučkového cukru
20 gmletých vlašských ořechů
4 gstrouhanky
5 ksbílků
Na krém:
2 lžícerumu
2 lžícekakaa
250 mlmléka
250 gmásla
130 gmoučkového cukru
1 ksvanilkového pudinkového prášku
Na dohotovení:
150 g100 % tuku
čokoláda na vaření

Postup:

1. Bílky s moučkovým cukrem ušleháme ve vodní lázni do husté pěny, až je teplá, potom odstavíme z tepla, vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy, strouhanku a necháme vychladnout
2. Pak hmotou naplníme cukrářský sáček se širší kulatou špičkou, na plech vyložený pečicím papírem vytvarujeme rohlíčky, které v troubě vyhřáté na 130 °C sušíme, až se zpevní a potom je necháme vychladnout
3. V troše mléka rozmícháme vanilkový pudink, zbylé mléko přivedeme k varu, vlijeme rozmíchaný pudink a uvaříme hustou směs, kterou necháme vychladnout
4. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem, rumem a kakaem, přidáme pudink a vše vyšleháme na hladký krém
5. Na vychladlé rohlíčky nastříkáme připravený krém pomocí cukrářského sáčku, polejeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy