REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílkové bezé s pařížskou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené bílkové pusinky slepované kakaovým krémem, potřené bílkovou polevou, zdobené marmeládou.


Ingredience:
200 gcukru krupice
180 glískových oříšků
2 lžíce citronové šťávy
3 ksbílků
Na náplň:
250 mlsmetany ke šlehání
100 gcukru krupice
50 gčokolády na vaření
40 gkakaa
Na polevu:
2 lžícecitronové šťávy
150 gmoučkového cukru
1 ksbílku
Na dohotovení:
20 gjahodové marmelády
trochu teplé vody

Postup:

1. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem na hustou pěnu, postupně přidáme krupicový cukr a citronovou šťávu, potom do tuhého sněhu zlehka vmícháme na jemno mleté lískové oříšky
2. Hmotou naplníme cukrářský sáček, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme malé pusinky a v troubě při 140 °C pečeme asi 40 minut, pak necháme vychladnout
3. Smetanu osladíme krupicovým cukrem, přivedeme k varu, přidáme kakao a směs za stálého míchání krátce povaříme, poté odstavíme z tepla a po mírném zchladnutí vmícháme rozpuštěnou čokoládu, dáme vychladit do lednice a pak vyšleháme na hladký krém 4. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy vymícháme hladkou polevu, marmeládu naředíme trochou teplé vody a rozmícháme
5. Vychladlé pusinky slepujeme po dvou k sobě kakaovým krémem, posadíme do papírových košíčků a svrchu potřeme bílkovou polevou, doprostřed kápneme trochu marmelády a pomocí párátka vytvoříme dle fantazie dekor, pak uložíme pusinky do chladna zatuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy