REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílkové bezé s pařížskou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené bílkové pusinky slepované kakaovým krémem, potřené bílkovou polevou, zdobené marmeládou.


Ingredience:
200 gcukru krupice
180 glískových oříšků
2 lžíce citronové šťávy
3 ksbílků
Na náplň:
250 mlsmetany ke šlehání
100 gcukru krupice
50 gčokolády na vaření
40 gkakaa
Na polevu:
2 lžícecitronové šťávy
150 gmoučkového cukru
1 ksbílku
Na dohotovení:
20 gjahodové marmelády
trochu teplé vody

Postup:

1. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem na hustou pěnu, postupně přidáme krupicový cukr a citronovou šťávu, potom do tuhého sněhu zlehka vmícháme na jemno mleté lískové oříšky
2. Hmotou naplníme cukrářský sáček, na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme malé pusinky a v troubě při 140 °C pečeme asi 40 minut, pak necháme vychladnout
3. Smetanu osladíme krupicovým cukrem, přivedeme k varu, přidáme kakao a směs za stálého míchání krátce povaříme, poté odstavíme z tepla a po mírném zchladnutí vmícháme rozpuštěnou čokoládu, dáme vychladit do lednice a pak vyšleháme na hladký krém 4. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy vymícháme hladkou polevu, marmeládu naředíme trochou teplé vody a rozmícháme
5. Vychladlé pusinky slepujeme po dvou k sobě kakaovým krémem, posadíme do papírových košíčků a svrchu potřeme bílkovou polevou, doprostřed kápneme trochu marmelády a pomocí párátka vytvoříme dle fantazie dekor, pak uložíme pusinky do chladna zatuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy