REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Beskydská fazolová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrájené fazolky povařené ve vývaru spolu s brambory.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
80 gfazolek
40 gbrambor
4 lžícemléka
vývar z kostí
špetka mouky
majoránka
pepř
ocet
voda
sůl

Postup:

1. Fazolky přebereme, opereme a namočíme přes noc do vody
2. Vaříme je ve stejné vodě, ve které jsme je máčely a to pod poklicí doměkka, pak je vytáhneme a necháme okapat
3. Okapané fazolky pokrájíme na menší kousky a přidáme je do vývaru ke kostičkám poloměkkých brambor
4. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkverlali lžičku mouky
5. Okořeníme pepřem, přidáme rozemletou majoránku a podle chuti okyselíme.

Poznámka:

Hodnota dvou porcí je 511 kJ.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy