REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorské vdolečky s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené kulaté vdolečky z kynutého těsta, na talířích zdobené našlehaným tvarohem a svařenými jahodami.


Ingredience:
500 gtvarohu
500 gjahod
100-150 gcukru krupice
2 lžícemléka (podle potřeby)
2 lžícerumu
2 kssáčku vanilkového cukru
1 ksvanilkového lusku
slunečnicový olej
Na těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky + na pomoučení válu
1 hrnek mléka
7 lžicoleje
4 lžícecukru krupice
2 lžícerumu
2 ksžloutků
1 ksvanilkového cukru
3/4 kskostky droždí
špetka soli

Postup:

1. Do mísy nasypeme prosátou polohrubou i hladkou mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme lžíci cukru, na něj rozdrobíme droždí, zalijeme polovinou vlažného mléka, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek (asi 5-10 minut)
2. Pak přidáme zbylé mléko, krupicový cukr, olej, špetku soli, žloutky, rum, vanilkový cukr a vypracujeme vláčné těsto
3. Těsto rozválíme na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrájíme kolečka, která naskládáme na pomoučený vál, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout
4. Mezitím dáme očištěné přepůlené jahody do pánve, zasypeme cukrem, přidáme rozpůlený vanilkový lusk, rum a na mírném plameni vše svaříme do husté omáčky s kusy jahod
5. Tvaroh našleháme s vanilkovým cukrem a pokud je potřeba, zředíme mlékem
6. Do vykynutých vdolečků uděláme vařečkou důlek a pak je opatrně vkládáme do rozpáleného oleje (důlkem dolů), pomalu smažíme, když spodní strana zčervená otočíme a dosmažíme do červena i druhou stranu
7. Pak položíme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk
8. Vdolečky ozdobíme našlehaným tvarohem a svařenými jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy