REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorské vdolečky s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené kulaté vdolečky z kynutého těsta, na talířích zdobené našlehaným tvarohem a svařenými jahodami.


Ingredience:
500 gtvarohu
500 gjahod
100-150 gcukru krupice
2 lžícemléka (podle potřeby)
2 lžícerumu
2 kssáčku vanilkového cukru
1 ksvanilkového lusku
slunečnicový olej
Na těsto:
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky + na pomoučení válu
1 hrnek mléka
7 lžicoleje
4 lžícecukru krupice
2 lžícerumu
2 ksžloutků
1 ksvanilkového cukru
3/4 kskostky droždí
špetka soli

Postup:

1. Do mísy nasypeme prosátou polohrubou i hladkou mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj dáme lžíci cukru, na něj rozdrobíme droždí, zalijeme polovinou vlažného mléka, přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek (asi 5-10 minut)
2. Pak přidáme zbylé mléko, krupicový cukr, olej, špetku soli, žloutky, rum, vanilkový cukr a vypracujeme vláčné těsto
3. Těsto rozválíme na placku silnou asi 1 cm a pomocí skleničky vykrájíme kolečka, která naskládáme na pomoučený vál, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout
4. Mezitím dáme očištěné přepůlené jahody do pánve, zasypeme cukrem, přidáme rozpůlený vanilkový lusk, rum a na mírném plameni vše svaříme do husté omáčky s kusy jahod
5. Tvaroh našleháme s vanilkovým cukrem a pokud je potřeba, zředíme mlékem
6. Do vykynutých vdolečků uděláme vařečkou důlek a pak je opatrně vkládáme do rozpáleného oleje (důlkem dolů), pomalu smažíme, když spodní strana zčervená otočíme a dosmažíme do červena i druhou stranu
7. Pak položíme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk
8. Vdolečky ozdobíme našlehaným tvarohem a svařenými jahodami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Na webu Rybářský rozcestník.cz najdete unikátní rybářskou kuchařku!

Rybářský rozcestník.cz je přehledný, moderní web pro zapálené rybáře a rybářsky plný fotografií i kvalitních článků o rybách a rybářích. Kromě jiného na tomto portálu najdete atlasy ryb, živočichů a vodních rostlin, také encyklopedii rybářských uzlů a mnoho dalšího. Nepřéhlednutelná je také na webu rybářská kuchařka, která by mohla padnout do oka i nerybářům!

číst dále ...

Hrátky s čokoládou

Inspirujte se tímto originálním videem a ozdobte dezerty netadičními čokoládovými tvary. Podévejte se, co dokáže led či studená voda s rozpuštěnou čokoládou. Nejsou to kouzla, jen um šikovných cukrářů. :)

číst dále ...

Italská kuchyně sahá až do pravěku, jak se zrodila a měnila v průběhu staletí?

Kdo by neznal skvělou pizzu nebo italské těstoviny s rozmanitými druhy omáček? Italská kuchyně je jednou z nejrozšířenějších na světě a její základy můžeme stopovat až do neolitu. Vydáme se na cestu italského jídla od jeho počátků až do dnešních dnů. A změn je za ta staletí požehnaně.

číst dále ...

Láska na talíři: jaké valentýnské pochoutky připravit vašim nejmilejším

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Svatý Valentýn je za rohem a jak lépe ho oslavit, než dobrým jídlem a pitím! Je zvykem brát svou drahou polovičku na romantickou večeři, ale po letech mohou i ty nejluxusnější restaurace omrzet. Přitom můžete romantickou atmosféru vykouzlit i v pohodlí vašeho domova a připravit lahodný pokrm partnerovi či partnerce sami. Vaše úsilí jistě nadchne protějšek více než drahé menu v restauraci. Jako inspiraci jsme pro vás vybrali několik receptů z oblíbených pořadů o vaření na TV Paprika.

číst dále ...

Při očistě organismu pomůže i konopí

Nejlepší očistou pro tělo je dodržování zdravého životního stylu, tedy dostatek pohybu a kvalitního spánku a pravidelná a zdravá strava. Chcete-li se pročistit, určitě dopřejte svému tělu dostatek ovoce a zeleniny, které vám dodá energii a dobrý pocit. Svůj jídelníček celkově odlehčete a nebojte se na něj zařadit také konopí, které je zdrojem všech pro tělo potřebných látek.

číst dále ...

Valentýnské menu II.

Tip, jak by mohlo vypadat vaše valentýnké menu. Je to jen inspirace, přizpůsobte si slavností tabuli na Svatého Valentýna vašim chuťovým buňkám, nebo spíše mlsnému jazýčku vašeho partnera či partnerky! :)

číst dále ...

Valentýnské menu I.

Ačkoli je máj lásky čas, nesmíme zapomenout ani na svátek všech zamilovaných, a to na sv. Valentýna. A protože láska prochází žaludkem, přinášíme vám pár tipu na večerní menu, kterým jistě svou polovičku očarujete. Pokud celé menu nestíháte připravit, rozhodně si připravte alespoň čokoládové košíčky se srdíčky. Ty se budou hodit každopádně.😊

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy