REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorské vdolečky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené vdolečky z kynutého těsta, podávané potřené džemem a zakysanou smetanou smíchanou s tvarohem, posypané strouhaným tvarohem.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
20 gdroždí
1 ksvejce
1 ksžloutku
2 lžícekrupicového cukru
2 lžícemásla
2 lžícerumu
1/2 lžičkysoli
1/2 lžičkynastrouhané citronové kůry
250 mlmléka
olej na smažení
Na ozdobení:
2 kszakysané smetany
2 kssáčků vanilkového cukru
1 kspolotučného tvarohu ve vaničce
tvrdý tvaroh na strouhání
jahodový džem

Postup:

1. V misce na kvásek rozetřeme rozdrobené droždí s trochou cukru, přidáme polovinu vlažného mléka, lžíci polohrubé mouky, promícháme a na 10 minut dáme do tepla
2. Změklé máslo utřeme se zbylým cukrem do světlé pěny, přidáme, vejce, žloutek a prošleháme, přilijeme kvásek, rum, sůl, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, postupně pak přidáme polohrubou mouku i zbylé mléko a vše promícháme 3. Potom propracováváme vařečkou na hladké, vláčné těsto, aby se na povrchu tvořily puchýřky, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 45 minut kynout
4. Po vykynutí rozválíme na plát silný asi 1 cm, skleničkou vykrájíme kolečka a ta necháme ještě pod utěrkou 20 minut kynout
5. Do koleček uděláme druhým koncem vařečky důlek, vložíme důlkem dolů do hrnce s větším množství rozehřátého oleje (vdolečky musí plavat) a až začnou vdolky kolem krajů zlátnout, otočíme je a smažíme z druhé strany dozlatova
6. Usmažené vdolečky dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk, pak do důlku dáme lžičku džemu, na něho vrchovatou lžíci zakysané smetany smíchané s tvarohem a vanilkovým cukrem a posypeme strouhaným tvarohem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy