REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bavorské vdolečky III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené vdolečky z kynutého těsta, podávané potřené džemem a zakysanou smetanou smíchanou s tvarohem, posypané strouhaným tvarohem.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
20 gdroždí
1 ksvejce
1 ksžloutku
2 lžícekrupicového cukru
2 lžícemásla
2 lžícerumu
1/2 lžičkysoli
1/2 lžičkynastrouhané citronové kůry
250 mlmléka
olej na smažení
Na ozdobení:
2 kszakysané smetany
2 kssáčků vanilkového cukru
1 kspolotučného tvarohu ve vaničce
tvrdý tvaroh na strouhání
jahodový džem

Postup:

1. V misce na kvásek rozetřeme rozdrobené droždí s trochou cukru, přidáme polovinu vlažného mléka, lžíci polohrubé mouky, promícháme a na 10 minut dáme do tepla
2. Změklé máslo utřeme se zbylým cukrem do světlé pěny, přidáme, vejce, žloutek a prošleháme, přilijeme kvásek, rum, sůl, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, postupně pak přidáme polohrubou mouku i zbylé mléko a vše promícháme 3. Potom propracováváme vařečkou na hladké, vláčné těsto, aby se na povrchu tvořily puchýřky, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 45 minut kynout
4. Po vykynutí rozválíme na plát silný asi 1 cm, skleničkou vykrájíme kolečka a ta necháme ještě pod utěrkou 20 minut kynout
5. Do koleček uděláme druhým koncem vařečky důlek, vložíme důlkem dolů do hrnce s větším množství rozehřátého oleje (vdolečky musí plavat) a až začnou vdolky kolem krajů zlátnout, otočíme je a smažíme z druhé strany dozlatova
6. Usmažené vdolečky dáme na ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk, pak do důlku dáme lžičku džemu, na něho vrchovatou lžíci zakysané smetany smíchané s tvarohem a vanilkovým cukrem a posypeme strouhaným tvarohem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Šéfkuchař Jakub Katolický představuje nové podzimní menu

Se změnou ročního období přichází i jiné preference chutí. Teplé letní dny vystřídá sychravé a chladnější podzimní počasí a tak raději sáhneme po vydatnějším jídle, které nás prohřeje a dodá nám dostatek energie. Toho si je samozřejmě vědom i šéfkuchař Pohostince Karlín, Jakub Katolický a tak pro vás, spolu se svým týmem, připravil nové menu, které byste si neměli nechat ujít.

číst dále ...

Váhala spustil prodej sametové šunky k 30. výročí revoluce

Výrobce uzenin Váhala spustil prodej limitované edice „sametové šunky“ k 30. výročí „sametové revoluce“. Prodejem šunky chce podpořit klub cestovatelů Zikmunda a Hanzelky. Těmto dvěma cestovatelům byla svoboda, pravda a přátelství velmi blízkým tématem.

číst dále ...

Zakysané mléčné výrobky, ty se v lednici nikdy neztratí

V každodenním shonu většinou nebývá na přípravu složitých jídel čas. Rychlá odpolední svačinka, která dokáže zasytit, proto přijde vždycky vhod. Dopřejte si kvalitní zakysané mléčné výrobky, které jsou nejen lahodné, ale především vám dodají potřebné živiny. K dostání jsou v mnoha podobách, můžete je konzumovat rovnou, nebo je využít například k přípravě vynikající bublaniny ze sezónního ovoce.

číst dále ...

Zpříjemněte dětem začátek školních povinností výbornými svačinkami

Září znamená především návrat do školních lavic. Kromě nové výbavy, aktovky či penálu ale rodiče také často řeší, co zabalit svým ratolestem na svačinu. Pokud bude jídlo chutné a dostatečně výživné, děti nebudou mít potřebu utrácet o přestávkách peníze za sladké tyčinky či nezdravé brambůrky z automatů. Přinášíme několik tipů, co mlsným školním jazýčkům nachystat.

číst dále ...

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností. Kuchařku je možné si předobjednat na e-shopu a zisk z prodeje půjde na rozvoj vzdělávacích aktivit o plýtvání jídlem.

číst dále ...

S vinobraním mají co dělat také ekologičtí vinaři, zkuste bio víno!

Nacházející podzim neznamená čas sklizně pouze na polích či sadech, ale také na vinicích. Plné ruce práce mají i ti vinaři, kteří o vinnou révu pečují podle zásad ekologického zemědělství. Po vinobraní ze zralých kuliček hroznů následně vyrábějí bio víno. V čem spočívají jeho benefity a proč byste i při výběru lahve měli myslet především na kvalitu?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy