Pikantní omáčka ke grilovanému masu z cibule, česneku, bourbonu, cukru, rajčat a mleté pálivé papriky.
Ingredience:
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | cibule |
400 g | plechovky krájených rajčat |
2 lžíce | třtinového cukru |
2 lžíce | worcesterské omáčky |
1 lžíce | mleté pálivé papriky |
1 lžíce | olivového oleje |
125 ml | bourbonu nebo whisky |
Postup:
1. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme 3 minuty doměkka oloupanou na drobno nakrájenou cibuli a oloupané utřené stroužky česneku
2. Vlijeme bourbon nebo whisky, přivedeme k varu a 1 minutu vaříme
3. Pak přidáme mletou pálivou papriku, třtinový cukr, worcesterskou omáčku, rajčata, za občasného míchání vaříme 20 minut, aby směs zhoustla a necháme vychladnout.