REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánový cupcake

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cupcake jsou v košíčcích upečené malé koláčky (dortíčky) zdobené různými polevami, šlehačkou, ovocem … Tento recept je podle Ivety Fabešové.


Ingredience:
Rozpis na 12 košíčků:
440 goloupaných a rozmačkaných banánů
330 ghladké mouky
225 gkvalitní mléčné čokolády
165 g krupicového cukru
165 g hnědého (třtinového) cukru
110 g změklého másla
110 ml zakysané smetany
55 ml podmáslí
1 lžičkajedlé sody
1 lžičkavanilkového extraktu
2 ksvejce
špetka soli
Na polevu:
225 g sýra Philadelphia
220 g moučkového cukru
220 gmásla
1 lžičkavanilkového extraktu
Ostatní:
papírové košíčky na vánoční cukroví

Postup:

1. V míse smícháme mouku spolu s jedlou sodu, práškem do pečiva a solí
2. Elektrickým mixérem vyšleháme oba druhy cukru s máslem a vanilkovým extraktem, vypracujeme lehkou a nadýchanou pěnu, postupně do ní zašleháme vejce
3. Přidáme rozmačkané banány se zakysanou smetanou, zlehka do směsi vmíchejte polovinu suchých ingrediencí a podmáslí
4. Nakonec přisypejte druhou polovinu suchých přísad a rozlámanou čokoládu
5. Těsto rozdělte do košíčků (dáme klidně dva i tři do sebe, aby se nám koláčky moc nerozjely)
6. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme asi 30 minut, po upečení necháme koláčky (dortíky) vychladnout
7. Připravíme si polevu; v míse ušleháme elektrickým mixérem změklé máslo se sýrem, dokud směs krásně neprovzdušníme, pak snížíme rychlost a přisypeme cukr, přidáme pár kapek vanilkového extraktu a opět vše pořádně promícháme
8. Cupcaky ozdobíme silnou vrstvou polevy, kolečky banánů a můžeme podávat.

Poznámka:

Cupcake – V anglicky mluvících zemích je to velmi populární moučník skvělý k různým slavnostním příležitostem. Na Velikonoce, Valentýna, nebo právě jako vánoční cukroví.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Připravte si osvěžující italské semifreddo: dezert ze zmrzliny a žloutků

Částečně zmrzlý dezert italského původu v létě utiší chuť na sladké i studené. Dezert ze zmrzliny, žloutků a cukru na sebe bere spoustu lákavých podob a rozhodně mezi nimi najdete takovou, do níž se zamilujete.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Sladké poděkování pro mlsné maminky

S druhou květnovou nedělí každoročně vyvstává otázka, čím našim drahým maminkám vykouzlit úsměv na tváři. Pro ty, kdo ještě nemají vymyšlenou pozornost, přinášíme tip na sladký sušenkový dort ve tvaru M, k jehož přípravě vám stačí jen pár ingrediencí a odhodlání péct s láskou. Přidáte-li na ozdobu bonbony Haribo Berries a pár jedlých třešňových květů, úspěch je zaručen.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy