REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánové lívanečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lívancové těsto připravené z rozmačkaného banánu, vejce, moučkového cukru, mouky a citronové kůry, usmažené na lívanečníku dozlatova, servírované ozdobené džemem a tvarohem ušlehaným se smetanou a cukrem.


Ingredience:
2-3 ksbanánu
2 ksvejce
2 lžícemoučkového cukru
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkacitronové kůry
špetka soli
olej na smažení
Na dohotovení:
200 gtvarohu
100 govocného džemu
1 dlsmetany
cukr moučka dle chuti

Postup:

1. Vejce spolu s cukrem ušleháme do husté pěny
2. Přidáme banány rozmačkané vidličkou, špetku soli, prášek do pečiva a mouku smíchanou s citrónovou kůrou, vše zpracujeme na hustší těsto
3. Lžící vykrajujeme jednotlivé lívanečky a v rozpáleném oleji je smažíme, z obou stran, dozlatova
4. Lívanečky podáváme ozdobené džemem a tvarohem ušlehaným se smetanou a cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy