REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Banánové lívance

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutné lívance připravené z banánového těsta, usmažené dozlatova na pánvi či lívanečníku, servírované jen tak, nebo například ozdobené šlehačkou, marmeládou apod.


Ingredience:
4 ksbanány
2 ksvejce
130 gpolohrubé mouky
100 mlpolotučného mléka
1 lžičkaprášku do pečiva
olej na smažení
K servírovaní:
moučkový cukr, kousky banánu, čokoládový topping, šlehačka ....

Postup:
  1. Banány vložíme do nádoby mixéru, přidáme vejce, zalijeme mlékem, vše rozmixujeme
  2. Do mísy s moukou smíchanou s práškem do pečiva nalijeme banánovou hmotu z mixéru, vymícháme lívancové těsto, to necháme chvíli odpočinout
  3. Na nepřilnavé pánvi (lívanečníku) na troše oleje smažíme postupně jednotlivé lívance, pěkně z obou stran
  4. Mírně prochladlé lívance servírujeme jen tak, pocukrované moučkovým cukrem, nebo ozdobené šlehačkou, marmeládou, postříkané čokoládovým toppingem …
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy