REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bábovka z máslové dýně s nasekanými vlašskými ořechy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hrníčkový recept na chutnou bábovku upečenou z dužiny máslové dýně, polohrubé mouky, oleje, nasekaných ořechů, sněhového bílku, žloutků a citronové šťávy.


Ingredience:
2 hrnkypolohrubé mouky
2 hrnkystrouhané máslové dýně (na jemno)
1 hrnekcukru
1 hrnekoleje
2 hrstinasekaných ořechů
1 sáčekprášek do pečiva
4 lžícemedu
2 ksbílky (vyšlehat v hustý sníh se špetičkou soli)
2 ksžloutky
štáva z půlky citronu
špetička soli (do bílkového sněhu)
máslo na vymazání formy, krupice na vysypání formy, forma na bábovku

Postup:

1. Půl velké máslové dýně (dle velikosti dýně – potřebujeme 2 hrnky nastrouhané dýně) oloupeme a nastrouháme na jemno
2. K dýni přimícháme všechny ostatní přísady až na sníh z bílků, vše zamícháme a zcela ke konci do celé směsi opatrně vmícháme hustý bílkový sníh
3. Dáme do bábovkové, máslem vymazané a krupicí vysypané formy, pečeme na 200 °C po dobu prvních deseti minut, pak stáhneme teplotu v troubě na 170 °C a tak dopékáme tak 25-30 minut, dobu pečení je třeba přizpůsobit vlastní troubě, já peču v plynové, takže tam se nechávám vést mou vlastní intuicí, která mě dosud nezklamala.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy