Další variace na oblíbenou českou bábovku dvojí barev. Je umíchaná z podmáslí, kefíru, nebo acidofilního mléka, polohrubé mouky, cukru, vajec a dalších surovin.
Ingredience:
1 a 1/4 hrnku | podmáslí, kefíru, nebo acidofilního mléka ... |
1/2 hrnku | moučkového cukru |
1/2 hrnku | oleje |
1 a 1/2 hrnku | polohrubé mouky |
3/4 sáčku | kypřícího prášku do pečiva |
1 sáček | vanilkový cukr s rumovou příchutí |
2 lžíce | rumu |
1 lžíce | kakaa |
2 ks | celá vejce |
Ostatní: | |
forma na bábovku, sádlo, mouka |
Postup:
1. Do mísy nalijeme podmáslí, přidáme cukry, vejce, olej a promícháme
2. Mouku s kypřícím práškem prosijeme a přidáme do mísy, opět pořádně promícháme
3. Bábovkouvou formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou
4. Polovinu těsta nalijeme do formy, do zbývající části přidáme kakao a rum, promícháme a nalijeme na světlé těsto
5. Pečeme v troubě na 170 °C tak 40 až 50 minut, špejlí zkusíme, zda máme upečeno.
Objem hrnku – 250 ml!
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová