REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bábovka z podmáslí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další variace na oblíbenou českou bábovku dvojí barev. Je umíchaná z podmáslí, kefíru, nebo acidofilního mléka, polohrubé mouky, cukru, vajec a dalších surovin.


Ingredience:
1 a 1/4 hrnkupodmáslí, kefíru, nebo acidofilního mléka ...
1/2 hrnkumoučkového cukru
1/2 hrnkuoleje
1 a 1/2 hrnkupolohrubé mouky
3/4 sáčkukypřícího prášku do pečiva
1 sáčekvanilkový cukr s rumovou příchutí
2 lžícerumu
1 lžícekakaa
2 kscelá vejce
Ostatní:
forma na bábovku, sádlo, mouka

Postup:

1. Do mísy nalijeme podmáslí, přidáme cukry, vejce, olej a promícháme
2. Mouku s kypřícím práškem prosijeme a přidáme do mísy, opět pořádně promícháme
3. Bábovkouvou formu vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou
4. Polovinu těsta nalijeme do formy, do zbývající části přidáme kakao a rum, promícháme a nalijeme na světlé těsto
5. Pečeme v troubě na 170 °C tak 40 až 50 minut, špejlí zkusíme, zda máme upečeno.

Doporučení:

Objem hrnku – 250 ml!

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy