Tento exotický dip je vhodný k masům, grilovaným klobáskám, k pečivu a zelenině.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
1 ks | zralého avokáda |
1 ks | malé cibule |
1 ks | středně velkého rajčete |
4 lžíce | tatarské omáčky (např: Hellmann‘s) |
1 lžíce | pálivé sladké thajské omáčky |
šťáva z půlky limety | |
čerstvě drcený pepř | |
špetka soli | |
snítka čerstvého koriandru (není nutno) |
Postup:
1. Cibulku nakrájíme n ajemno, rajče nakrájíme na kostky cca 1x1x1 cm
2. Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu a rozmačkáme ji vidličkou nahrubo
3. Přidáme majonézu, sladko-pálivou omáčku, cibulku, nakrájené rajče šťávu z limety a nakonec dip dochutíme solí a pepřem.