REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asijské nudle s kuřecím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječné čínské (vietnamské) těstoviny smíchané s oretovanou zeleninou a kuřecím masem.


Ingredience:
300 gkuřecích prsních řízků
250 gčínských (vietnamských) kudrnatých nudlí
3 ksmrkve
1 kscibule
1/4 ksmenšího bílého zelí
4 lžícerybí nebo sójové omáčky
4 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:

1. Nudle uvaříme podle návodu na obalu, pak je slijeme a necháme důkladně okapat
2. Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky, zelí nastrouháme, očištěné mrkve nakrájíme na nudličky a oloupanou cibuli nakrájíme na plátky
3. Na oleji na velké a hluboké pánvi zpěníme cibuli, přidáme maso, chvíli ho restujeme, přidáme zeleninu, zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme, vše chvíli restujeme, občas zamícháme
4. Pokrm mírně podlijeme vodou a přidáme kostku rozdrobeného bujónu a nudle
5. Povaříme, občas vše promícháme a vaříme tak dlouho, dokud se voda úplně neodpaří, pak ihned podáváme.

Doporučení:

Kuřecí nudličky můžeme také předvařit v mírně osolené vodě a pak je dát do pokrmu i s nudlemi (v bodě 4 tohoto receptu). Další možností je na jiné pánvi kuřecí kousky orestovat dozlatova a přidat k nudlím až na závěr, nebo kousky masa nudle ozdobit až na talíři.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy