REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Asijské nudle s kuřecím masem a zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rýžové nudle opečené ve wok pánvi spolu s kousky kuřecího masa, zelí, chilli papričky a dalších ingrediencí.


Ingredience:
600 gkuřecího masa
200 gplacatých rýžových nudlí
100 gnakrájeného zelí
100 gzelených fazolek
2 lžičkyhoisin omáčky
1,5 lžícerybí omáčky
1 lžíceřepkového oleje
2 ksstroužků česneku
1 ksčervené chilli papričky
voda
Na posypání:
2 lžícenasekaných opražených arašídů
1 ksjarní cibulky

Postup:

1. Do mísy dáme rýžové nudle, zalijeme je vroucí vodou a necháme přiklopené stát asi 8 minut, aby změkly, potom je scedíme a dáme stranou
2. Ve wok pánvi rozehřejeme olej, přidáme očištěné, na menší kousky nakrájené kuřecí maso a opékáme 3 minuty, pak přidáme oloupané rozetřené stroužky česneku, zelené fazolky podélně rozříznuté, očištěnou na drobno nasekanou chilli papričku a za občasného promíchání opékáme další 2 minuty
3. Nakonec vmícháme na nudličky nakrájené zelí, rybí omáčku, hoisin omáčku, rýžové nudle a vše prohřejeme
4. Posypeme na sucho opraženými nasekanými arašídy, na drobno nasekanou jarní cibulkou a podáváme.

Poznámka:

Hoisin omáčka – hustá, tmavá, sladká omáčka, která se vyrábí ze soji, cukru, octa a koření. Hodí se do marinád ke grilovanému vepřovému masu či jako přílohová omáčka.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy