REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Anýzové stromečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vykrajované stromečky z anýzového těsta, posypané slunečnicovými semínky a sekanými pistáciemi, upečené v troubě.


Ingredience:
1 ksbílku
sekané nesolené pistácie
slunečnicová semínka
Na těsto:
250 ghladké mouky
150 gmoučkového cukru
150 gmásla
1 lžičkatlučeného anýzu
1 ksvejce
1 ksžloutku

Postup:

1. Změklé máslo nakrájíme na malé kousky a smícháme s prosátou hladkou moukou, moučkovým cukrem i tlučeným anýzem
2. Přidáme rozklepnuté vejce, žloutek a vše propracujeme na hladké nelepivé těsto, které necháme v chladu alespoň 1 hodinu odležet
3. Pak těsto rozválíme na plát silný 5 mm a vykrajujeme z něho různé velikosti stromečků
4. Rozložíme je na plech, povrch potřeme rozšlehaným bílkem a polovinu množství posypeme nasekanými pistáciovými oříšky a druhou slunečnicovými semínky
5. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C cca 12 minut, po upečení necháme stromečky krátce vychladnout na plechu, pak přendáme na kovovou mřížku a necháme je zcela vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy