Recept na 160 kousků pečeného vánočního cukroví s vůní po anýzu.
Ingredience:
Rozpis na 160 kousků: | |
300 g | hladké mouky |
250 g | moučkového cukru |
3 lžíce | anýzových semínek |
1 lžíce | třešňovice |
2 ks | vejce |
špetka soli |
Postup:
1. Prosijeme moučkový cukr, vejce a sůl dobře ušleháme do pěny a do ní po malých dávkách postupně přimícháváme prosátý cukr
2. Nakonec do hmoty přidáme mouku, třešňovici a 1 lžíci anýzových semínek, vypracujeme jemné hladké těsto
3. Z těsta vyválíme na pomoučeném válu placku silnou přibližně 1/
2 cm, tvořítkem tvaru slzičky vykrájíme 160 kousků
4. Dva plechy pokryjeme pečícím papírem, posypeme zbytkem anýzových semínek, slzičky opatrně přeneseme na plech, přikryjeme čistými utěrkami a necháme přes noc, v pokojové teplotě, odpočinout
5. Slzičky pečeme druhý den v troubě předehřáté na 175 °C asi 20 minut.