REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Anýzové trojhránky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené cukroví z vajec a mouky s rozinkami, mandlemi a anýzem.


Ingredience:
Recept na cca 50 ks:
500 gpolohrubé mouky
500 gmoučkového cukru
60 gpinií nebo mandlí (nastrouhané)
60 grozinek
2 lžíceanýzu
2 lžícevody
1 kapkatřešňového aroma
4 ksvajec
špetka soli
Na zdobení:
150 gčokolády
mandle nebo pinie

Postup:

1. Vejce, moučkový cukr, 2 lžíce vody, sůl a aroma ušleháme do pěny
2. Vmícháme anýz, pinie (mandle), rozinky a prosátou polohrubou mouku
3. Z těsta vyválíme asi 1 cm tlustou placku, kterou necháme při pokojové teplotě 24 hodin zaschnout
4. Druhý den placku upečeme v předem vyhřáté troubě (180°C) dorůžova
5. Ještě teplou placku rozkrojíme na malé trojúhelníčky
6. Prochladlé namáčíme růžky do rozehřáté čokolády a posypeme piniemi nebo mandlemi.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy