REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Americké koblihy (Doughnuts)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slavné americké koblihy připravené bez formy.


Ingredience:
Rozpis na 25 ks:
500 ghladké mouky
80 gzměklého másla
70 gcukru krystal
315 mlplnotučného mléka
sáček sušeného droždí
kůra ze 2 ks citrónů
olej na smažení
Na polevu:
cukr moučka
šťáva z 1 ks citrónu

Postup:

1. V hrnci zahřejeme mléko, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobené droždí, necháme vzejít kvásek
2. Do kvásku přidáme zbytek cukru a mouky, špetku soli, máslo, obě kůry
3. Vypracujeme hladké těsto, zakryjeme ho utěrkou a necháme kynout na teplém místě asi 50-60 minut, až zdvojnásobí svůj objem
4. Těsto rozdělíme na 25 ks a vytvoříme z něj malé placičky, které necháme znovu vykynout na olejem pomaštěném plechu
5. Jakmile nám vykynou (opět těsto zdvojnásobí svůj objem), vytvoříme ve středu každé koblihy obrácenou stranou vařečky díru
6. V pánvi rozehřejeme větší množství oleje ve kterém koblihy usmažíme dozlatova
7. Moučkový cukr utřeme s citronovou šťávou a polevou potřeme jednotlivé koblihy, povrch posypeme barevným cukrářským zdobením.

Doporučení:

Koblihy můžeme zdobit i jinými druhy polev, nebo povrch můžeme posypat cukrem smíchaným s mletou skořicí.

Poznámka:

Recepty na polevy najdete v kategorii: Polevy, sladké krémy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy