Dýně patří k podzimu, také k Halloweenu. Díky dýním si můžeme pochutnat na spoustě dobrot. Asi k jednomu z nejoblíbenějších receptů v USA pak patří nadýchané dýňové lívance servírované přelité javorovým, medovým nebo i jiným ovocným sirup.
Ingredience:
4 ks | vejce |
150 g | hladké mouky |
180 ml | mléka |
3 lžíce | dýňového pyré |
2 lžičky | skořice |
1 lžička | prášku do pečiva |
špetka soli | |
olej na usmažení lívanců | |
máslo k lívancům, ovocný sirup |
Postup:
1. Oddělíme žloutky od bílků, ke žloutkům do mísy pak přidáme všechny ingredience kromě soli, metlou prošleháme dohladka
2. Bílky vyšleháme se špetkou soli, polotuhý sníh vmícháme postupně do těstíčka
3. Na hodně rozehřáté pánvi rozpustíme tak lžíci másla, naběračkou vlijeme tolik těsta, aby vznikla placka o průměru asi patnáct centimetrů
4. Lívance smažíme, dokud nezačnou vyskakovat hnědé puchýřky, což trvá tak 1 minutu, pak těsto obrátíme a opékáme další minutu
5. Hotové lívance uchováme v teple, podáváme na sobě navrstvené, obložené kostičkami másla a hojně polité sirupem.