REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Alsaský pórkový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slaný dezert z Francie z listového těsta, smetany, žloutků a bílých částí pórků.


Ingredience:
500 glistového těsta
70 gmásla
12 ksmenších pórků
4 ksžloutky
1/4 lsmetany
pepř
sůl
mouka na vál

Postup:

1. Pórky oloupeme a očistíme, použijeme bílé části, ty nakrájíme na kolečka, spaříme je vařící osolenou vodou
2. Okapaná kolečka pórků smícháme se čtyřmi ušlehanými žloutky, přimícháme smetanu, osolíme a okořeníme pepřem
3. Listové těsto rozválíme a jako koláč do dortové formy, nebo zapékací misky nebo pekáčku, dno těsta propíchneme několikrát vidličkou, nalijeme na něj připravenou směs a povrch pokapeme rozehřátým máslem
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 20-30 minut
5. Hotový koláč necháme chvíli mírně zchladnout, rozkrájíme ho a podáváme teplý.

Doporučení:

Koláč můžeme doplnit například kousky sušené šunky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy